komplementærsundhed-logo-hvid2

MÅNEDENS OPSTØD

Hvem er DU
og hvad har DU brug for?

Månedens opstød kunne være om vejret, men det taler alle andre om, så det lader vi lige blive hos vejrprofeter og meteorologer.

 

Det kunne også være om, hvorfor nogle behandlere tænker, at vi alle samme skal følge samme diæt, samme kosttrend, samme livsstil, når vi jo kan se, at en og samme kur ikke gælder for alle. Nogle mennesker, men ikke alle får det bedre på vegetarkost, nogle mennesker, men ikke alle får det bedre med periodisk faste.


Hvem er du, og hvad har du brug for?


Så du fx undgår sure opstød fra mavesækken, luft i tarmene af for mange rå grøntsager eller forstoppelse af for meget kød fra firbenede væsner?
Og hvad er dyrevelfærd, og har det betydning for, hvordan vi spiser eller bør spise?
Alt det og meget mere må du gerne bidrage med her på siden, hvad enten du er behandler eller bare meget nysgerrig på sundhed.
Det er ikke en facebookgruppe, hvor man bare fyrer alle mulige negative udfald af sted uden at have tænkt sig om. Det bliver slettet. Men du må meget gerne bidrage til en nuanceret debat.
Kom hid med dine tanker om sundhed.

 

Kærlig hilsen en redaktør og passioneret udi sundhed, – og den kan have mange farver og former.

MÅNEDENS URT

Hypercium perforatum

(prikbladet perikon)

Nervesystemet: Depression, neurose, anspændthed, irritabilitet, angst, specielt velegnet i klimakteriet. Mareridt (specielt hos børn), nervesmerter, melankoli og udmattelse forårsaget af stress eller kronisk virusinfektion. Nervesmerter, iskiassmerter.

 

Virus: Hypericin og pseudohypericin hæmmer retrovira og andre vira indhyllet i en membran: AIDS‑virus, herpes, hepatitis B, togavira (Gul feber), røde hunde, influenza (A, B og C), fåresyge, mæslinger, og visse forkølesesvira. (coronavira). Hypericum perforatum hæmmer syntesen af virus protein (både hypericin og pseudohypericin hæmmer protein kinase C og protein-tyrosin-kinase) og neutraliserer retrovira direkte.

 

Fordøjelsessystemet: Hypericum perforatum virker krampestillende, astringerende, smertestillende, desinficerende og helende i mavetarmkanalen og bruges i behandlingen af mavetarmkatar, diarré, mavesår og spiserørsbrok.

 

Udvortes brug: Desinficerende og sårhelende, bruges mod insekt bid, eksem, førstegrads-forbrændinger, blå mærker, hæmorroider, udslæt og sår.

MÅNEDENS TIP

Dårlig ånde?

Hvis du oplever dårlig ånde, kan du afhjælpe problemet ved at tygge kardemommefrø grundigt og derefter spytte dem ud. 

 

I gamle asiatiske kulturer blev nellike anvendt af folket, der skulle møde deres konge, for at sikre frisk ånde. 

 

Det er nu kendt, at nellikeolie har bakteriedræbende egenskaber. En anden metode er at inkludere kardemomme i te, kombineret med anis og koriander, eller simpelthen pebermynte. 

 

For frisk ånde anbefales brugen af de friske blade i stedet for den koncentrerede olie, da denne kan være for stærk.

MÅNEDENS BEVIDSTHEDSKORT

“Jeg er i stand til at
balancere lethed i mit liv.”

OM OS

En hel flok terapeuter og behandlere, et stort sundhedsleksikon, tips og ideer til at komme videre i sit liv.

Kort fortalt har vi inviteret en flok behandlere ind, der arbejder med det hele menneske, som har et komplementært overblik, som i al ydmyghed gerne henviser til andre end sig selv, fordi vi hver især godt ved, at ingen behandler kan det hele.

SPØRGSMÅL?

Har du spørgsmål eller forslag til vores side?