Fødevareintolerance

Fødevareintolerancer

Fødevareintolerance

Fødevareintolerance er en folkesygdom. Det ved vi bare ikke endnu, for kun

ganske få forskere i udlandet er opmærksomme på det irriterende fænomen.

Men ét er sikkert. Mange mærker allergilignende symptomer, hvor de almindelige

blodprøver og priktest intet viser, og de må gå hjem med uforrettet sag.

 

Eksemer, diarreer, smerter i maven, oppustethed, hovedpine, ledsmerter. Ikke

på én gang, ikke alle symptomer hos én person, men udefinerbare problemer,

som virkelig kan gøre hverdagen til et helvede af træthed og utilpashed. Kan

du genkende bare nogle få af disse symptomer, kan det være tegn på, at du

ikke danner nok af det enzym, som skal holde histamin i skak i vores

fordøjelse. 

Vi kan få for meget histamin gennem vores mad. Her kommer oste,

pølser, vin og øl ind på førstepladsen, men alle fødevarer indeholder

aminer, som kan udløse en histaminreaktion. Men vi danner også histamin

selv, og kan du ikke regulere det via enzymet, kommer et eller flere af

symptomerne, ofte fra en times tid til flere timer efter du har spist. Og

det kan være virkelig svært at finde ud af, hvilke fødevarer, som har udløst

det.

 

Østrigske læger, immunologer og biokemikere har nu fundet nøglen til

problemet. De har tillige udviklet et produkt, som kan hjælpe på de

intolerancer, som opstår på grund af histaminreaktioner. Vi ved sjældent på

forhånd, om det er her, vores problem ligger. Men det geniale ved produktet

er, at får man øjeblikkelig hjælp – tabletten virker efter tyve minutter –

så ved man også, at man har et histaminproblem og kan fortsætte brugen af

kapslerne uden risiko for bivirkninger eller andre ubehageligheder. 

En gratis bog om emnet findes på www.sund-forskning.dk

SKRIBENT

NAVN PÅ SKRIBENT

Kort tekst om skribent

ANNONCER KAN OPTRÆDE HER I HØJRE KOLONNE.