Halsbetændelse

Halsbetændelse

Andre betegnelser: Tonsilitis, Angina.

 

Halsbetændelse er en bakterieinfektion med streptokokker. Efter en inkubationstid på en dag opstår feber, ondt i halsen og eventuelt hovedpine.

 

Mandlerne er røde og hævede med efterfølgende hvide pletter. Kirtlerne vil sædvanligvis hæve bag kæbevinklen. Symptomerne, der ikke behøver at være ledsaget af feber, kan også skyldes en virus.

 

Det er vigtigt at kontakte lægen, så du får den rette behandling. Penicillin kan være absolut nødvendig. En ubehandlet halsbetændelse kan medføre hjerteklapproblemer eller bylder i halsen, så alvorlige vejrtrækningsproblemer opstår.

 

Kurforslag generelt

 

Kostråd: Appetitten under en akut halsbetændelse er ofte ringe, hvilket er helt i orden, da appetitten ofte er nedsat under en infektion. Drik masser af hyldebærsaft, suppe og grønsagsjuice. Undgå mælkeprodukter, medmindre du kan mærke en lindrende effekt af de slimdannende stoffer i mælken.

 

Vitaminer og mineraler: Et stærkt vitamin- og mineralprodukt. Ekstra C-vitaminer. Ved tilbagevendende halsproblemer kan det være nødvendigt med ekstra silicium i et par måneder.

 

Lægeurter: Husk at tage penicillin, hvis lægen skønner det nødvendigt. Du kan supplere med Echinacea purpurea-rod (rød solhat), Andrographis paniculata (andrographis), Astragalus membranaceus (astragel), hvis der er kroniske problemer. Thymus vulgaris (timian) og Zingiber officinale (ingefær) virker desinficerende lokalt. Drik luftvejscocktail flere gange om dagen. Se under Bihulebetændelse.

 

 Andet: Har du halsinfektioner mange gange årligt, bør de grundlæggende årsager elimineres. Kontakt en naturopath, der er specialiseret i immunforsvaret.

SKRIBENT

NAVN PÅ SKRIBENT

Kort tekst om skribent

ANNONCER KAN OPTRÆDE HER I HØJRE KOLONNE.