Udrensning

Udrensning

Om vi har brug for udrensning, er et kontroversielt emne, for det er ikke en sygdom og er derfor ikke anerkendt blandt læger. Men mange, specielt kvinder, kan sagtens mærke, når alt lige fra væske til affaldsstoffer ophobes i kroppen. Noget af det, der ophobes, kan være svært at definere, ligesom det kan være svært at lokalisere, hvor i kroppen det mærkes. Men naturopather og andre behandlere har arbejdet med fænomenet i hundredvis af år. I gamle dage brugte man brækmidler og igler for at fremme en udrensning.

 

I dag har vi heldigvis nogle blidere metoder til at få affaldsstoffer ud af kroppen.

 

Der findes flere gode udrensningsprodukter i butikkerne, men med bogen her kan du sammensætte din helt egen kur. Følg den i en måned, gerne tre, så vil du mærke, at hele kroppen føles fornyet.

 

Fælles for alle udrensningskure er, at de kun virker efter hensigten, hvis de bliver fulgt op med flere af følgende forslag.

 

Kurforslag generelt

 

Kostforslag: Spis den rette kost efter din stofskiftetype med masser af væskefyldte frugter og grønsager.

 

Vand er af vital betydning. Drik to til tre liter vand om dagen, afhængig af hvor meget du sveder.

 

Vitaminer og mineraler: Vælg et stærkt vitamin- og mineralprodukt i tre måneder. Suppler eventuelt med ekstra stærke B-vitaminer, som giver energi til de enkelte celler og fremmer omsætningen af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer.

 

Fedtsyrer: Anvend hørfrøolie og fiskeolie, som i større mængder kan udrense gamle toksiner, som ellers kan belaste den enkelte celle. Vælg fiskeoliekapsler, hvis du har smerter i led eller muskler.

 

Lægeurter: Kuren med urter sammensætter du efter, hvad du mærker i din krop.

 

Brug Behandlingsnøglen til at udvælge de bedste urter eller få hjælp i helsekostbutikken til at finde et generelt udrensende produkt.

 

Se under emner som:

Bronkitis, hvis du har brug for at udrense gammelt ophobet slim i bronkier.

Forstoppelse

Ødemer

 

Samtidig skal du sætte fokus på din levers evne til at afgifte. Leveren afgifter gennem forskellige enzymfaser, hvor fase 2 er afhængig af, at fase 1 forløber korrekt. Hertil bruger leveren vitaminer og mineraler, men også urterne Schisandra chinensis (schisandra), Silybum marianum (marietidsel) og Cynara scolymus (artiskok), som alle bør anvendes samtidig. Vælg tørekstrakter, og for marietidsels vedkommende skal det være et standardiseret produkt, så du sikrer dig, at der er nok aktive stoffer til at hjælpe leveren. Sørg for at stimulere dit lymfesystem med for eksempel Echinacea purpurea-rod (rød solhat), som også fremmer dit immunforsvar. Følg i øvrigt de gode råd nedenfor. Alle slags vanddrivende urteteer hjælper på udrensningen, men kan ikke anvendes uden de vigtige leverudrensende urter og den sunde mad.

 

Andet: Sauna, hvis du kan lide det, er en genial måde at udrense affaldsstoffer på. Faktisk er huden vores største udrensningsorgan, som, hvis den fungerer optimalt, er den vigtigste transportør af uønskede stoffer fra kroppens bindevæv, lymfe og kredsløb. 

 

Tørbørstning hver dag med hamphandske eller lignende aktiverer også kredsløb, lymfe og hud. Inden badet masserer du fra fødderne nedefra og opefter i rolige cirkler.

 

Motion er selvfølgelig nødvendig, så du aktiverer stofskiftet, kredsløbet og den generelle udrensning, selv i den fjerneste krog af kroppen.

SKRIBENT

NAVN PÅ SKRIBENT

Kort tekst om skribent

ANNONCER KAN OPTRÆDE HER I HØJRE KOLONNE.