Nervøsitet

Nervøsitet

Det er naturligt at blive nervøs, hvis noget truer en eller ens nærmeste.

Nervøsitet bliver et problem, hvis vi overreagerer eller gør os unødige bekymringer. Ifølge kinesernes meridianlære, som også er beskrevet her i bogen, kan overdreven eller vedvarende nervøsitet belaste blæren og nyrerne.

 

Omvendt vil en svag blære- eller nyrefunktion kunne belaste nervesystemet.

 

Årsager

  • Fysisk og psykisk stress
  • Hormonelt betinget: pubertet, PMS, graviditet, overgangsalder
  • Lavt blodsukker
  • Allergi og intolerance (for eksempel hvede eller kaffe)
  • P-piller, øvrig hormonbehandling og anden medicin
  • Blære- eller nyrebelastning

 

Kurforslag generelt

Find årsagen og de forslag, som passer bedst. De forskellige hormonelle problemer og lavt blodsukker omtales separat i Behandlingsnøglen.

 

Kostråd: Blodsukkerstabiliserende og fiberrig kost i form af hyppige måltider. Fibrene sænker den hastighed, hvormed sukker trænger ind i blodbanen. Havre virker beroligende. Rodfrugter styrker nyrerne. Begræns forbruget af salt. Undgå eller begræns stimulanser som kaffe, sort te og sukker.

 

Vitaminer og mineraler: Spis et stærkt vitamin- og mineralprodukt i tre måneder. Suppler eventuelt med stærke B-vitaminer, magnesium og kalcium.

 

Fedtsyrer: Koldpressede planteolier til salater og anden kold mad. Fiskeolie i kapselform med et højt indhold af DHA, som mere end nogen anden fedtsyre øger aktiviteten i hjernen.

 

Lægeurter: Valeriana officinalis (baldrian) og Chamomilla recutita (kamille) virker beroligende på nervesystemet. Der findes flere naturlægemidler på helsekosthylden, som også virker beroligende på et anspændt sind. Hypericum perforatum (prikbladet perikum) virker specielt godt mod lettere depressioner og nervøsitet, specielt i klimakteriet.

 

Andet: Ha’ tillid til dig selv og andre. Sæt grænser. Find tryghed. Yoga og meditation er to gode muligheder for at opnå en større indre ro. Ro kan også opnås ved aktiviteter som svømning, træning i varmtvandsbassin og dans.

SKRIBENT

NAVN PÅ SKRIBENT

Kort tekst om skribent

ANNONCER KAN OPTRÆDE HER I HØJRE KOLONNE.